Så vet du att du har smittats av coronavirus

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Det är inte så svårt som man kan tro. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

bakteriedödande

Så kan smittan föras vidare. Då kan du smitta andra. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Många får en torr hosta. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Vissa symtom påminner om influensa. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. I Sverige verkar vi ha klarat oss ifrån det.

Även inom samma familj kan reaktionerna bli olika. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Om du får cononavirus konstaterat kan det ju vara en hjälp för dig. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. Sedan är allt åter till det normala.

Den som är smittad måste vila. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. desinfektionsmedel Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. coronaviruset dödas om där finns något. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.