Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi mycket bättre

Du kanske icke har hört ordet askorbinsyra så mycket men du vet troligen vad C-vitamin är. Det är två likadana saker och mycket viktiga för att vi människor ska uppleva välmående. Askorbinsyran är en organisk syra och även en antioxidant. Den är emellertid icke detsamma som citronsyra.

Den som har koll vet att C-vitamin har viktiga egenskaper. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Förträffligt tillskott skänker samma fördelar som när man exempelvis äter frukt såsom apelsiner samt äpplen.

Det visste du inte om askorbinsyra

Det finns en mängd intressant fakta om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om många väljer att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan beklagligtvis medföra farliga sjukdomar samt skörbjugg. c vitamin Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Dessvärre är inte alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även ifall C-vitamin verkar positivt stundvis så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Åtskilliga uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra innebär att ämnet bryts ned. Det är klokt att för den skull inte värma upp alttför många gånger.

Har man färgat håret och vill bleka det till normal färg igen så kan man använda askorbinsyra för det. Det här brukar kunna ge utmärkt resultat.

Man kan icke leva utan C-vitamin men det finns även faror

Det är farligt att inte få i sig nog med vitamin C. I Sverige är skörbjugg trots allt ej så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Men brist kan ändå medföra att man mår sämre och till att kroppen inte fungerar så bra som den borde så det är inget man vill riskera.

Man bör icke överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen eftersom syran är vattenlöslig. Till exempel finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Självklart är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en riskabel reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Fortfarande så forskas det avsevärt kring C-vitamin och alltsammans pekar på C-vitamin är livsviktigt.

naturligt

Handla askorbinsyra I fysisk affär eller på internet

Nu för tiden kan man handla askorbinsyra I vanliga matbutiker. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma effekt med pulvret som man får via en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.