Gör dina egna såpbubblor med glycerol och vanligt diskmedel

Det är inte svårt att få till stora såpbubblor som barn och vuxna fascineras av. För att göra stora bubblor krävs glycerol, diskmedel, vatten och lite socker. När man blandar detta så har man det som krävs för gigantiska bubblor.

Såpbubblor är riktigt roliga att hålla på med.

När man letar efter bra aktiviteter så glömmer man ofta det där med såpbubblorna, men faktum är att det här är en av de bästa lekar man kan hitta på då man ska samlas ett gäng stora och små. Det finns bra recept såpbubblor online men man kan lätt mixtra fram den perfekta lösningen med glycerin, vatten och diskmedel.

Man kan också ha lite socker om man vill. Man kan få riktigt stora bubblor och billigt blir det ju också.

Ska man köpa glycerin online?

Om man vill så kan man ju köpa direkt i handeln. Du kan inte göra så fina bubblor av vanlig flytande tvål.

Bäst är att handla online på tex. allt-fraktfritt.se för då får man även ett vettigt glycerol pris som gör att aktiviteten inte blir dyr. köpa glycerin olja Då sommaren är lång så kan man ju bunkra upp på en gång.

Är glycerin farligt att använda sig av för lekar?

vegetabilisk

Kan jag leka med flytande tvål i badkaret? Ja, det går bra. Med glycerin är det samma. Man ska inte äta det direkt. Överallt finns ju glycerin.

Det är säkert att göra bubblor med det, om man inte äter det. De hemmagjorda bubblorna är helt säkra.

Hur ska jag göra?

För att få riktig stora såpbubblor så måste man ha ett bra verktyg. Att göra en ram är populärt. På nätet kan du alltid låta dig inspireras.

Ett tips är att göra fler verktyg för när man väl kommer igång med såpbubblor så vill alla testa att göra sina egna bubblor, både stora och små. Utomhus är det bäst.