Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Det nya viruset orsakar rädsla.

Cononavirus är farligare än så. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Symtomen för cononavirus

Symtomen varierar från person till person. Symtomen är många fler än bara feber. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Du kan äta lite C-vitamin. Några gram om dagen räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Viruset dör direkt.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Handspriten tog slut. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Det hjälper inte mot corona.

Andra metoder kan fungera mycket bättre. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

En handtvätt räcker oftast långt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Produkten köps enklast via Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Håll rent från bakterier och virus. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Det är lika viktigt som tvål. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Vi måste hålla oss lugna

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Då kan du vara lugn.