Fungerar handdesinfektion?

Coronaviruset finns överallt. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Flera undrar det. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Hela samhället kan krascha. Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

bakteriedödande

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Många experter säger att handsprit mot virus inte hjälper.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

antibakteriell

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Ha för vana att göra det jämt. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Kommer du ihåg att använda ytdesinfektion

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. ytdesinfektion Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Så kan du ju inte göra.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

Sprayen kan även användas på möbler. Det kan minska smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Den speciella sprayen löser problemet åt dig.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Om du köper en vattenbaserad handdesinfektion så är du hemma.