Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Den ger dig ett virusskydd som är otroligt viktigt i en tid då vi inte ens vet hur vi på bästa sätt ska skydda oss mot coronavirus. Med antibakteriell tvål har du en grundsten i arbetet med att mota bort smitta från din kropp.

Antibakteriell tvål finns det gott om i butiken, vilken ska du köpa?

Personal och besökare har som tur är tillgång till handsprit och antiseptisk tvål på sjukhusen. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. En riktigt bra handtvål, liksom Smittstopp Handtvål, är effektiva som handdesinfektion.

handtvätt

Det du absolut inte bör göra är att bara använda handsprit mot virus. Populariteten av handsprit i samhället med slutsålda produkter på apoteken är missvisande då de inte är bättre än bakteriedödande tvål. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Det ger dig ett bra virusskydd.

handrengöring

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Då får du ett komplett virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. beställa handsprit Det är inte säkert att det är sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Det är viktigt att välja rätt skydd. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Använd det till dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Däremot torkar handsprit ut huden och löser upp allt fett i porerna. Långvarigt bruk kan ge sår och hudbesvär under månader framåt. Katjonisk vattenbaserad handdesinfektion är snällare mot huden än handsprit .

Din tvål hemma kan dock vara ett bra komplement ändå. Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Även mot Coronavirus som har visat sig vara otroligt smittsamt.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Virussmitta kräver flera åtgärder för att skydda sin kropp från den. Det som avgör om du blir smittad är mer än detta med handhygien. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Ytor som du ofta tar i behöver du rengöra ordentligt utöver dina händer. Ytdesinfetion är minst lika viktigt för att inte bli smittad genom beröring.

Det effektivaste sättet att desinficera ytorna i ditt hem, vilket är det?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. Du kan spraya på varor som du tar med dig hem från butiken. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och självtorka, all smitta dödas och silvret kan förtäras. Den som rekommenderas att köpa är av märket IONplus.

Handdesinfektionsmedel är bärbart så se alltid till att ha det med dig.

Eftersom handsprit säljs i små förpackningar så är det lätta att bära med sig för många. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Du har ett fullgott virusskydd vart du än är om du har med dig en antibakteriell tvål.