Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Så vet du att det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

coronavirus

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Corona dök upp i världen under våren 2020. Behovet av virusskydd ökade då.

Du måste skydda dig mot smitta

Prova gärna att äta lite C-vitamin. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Så ska du göra! Det är inte så svårt. Bry dig inte om att köa för handsprit. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Glöm inte att spola av händerna efteråt. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Man kan tro att handsprit är bättre än tvål. Så är det inte. Viruset måste dö. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är en start.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. desinfektionsmedel spray Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Tvål och vatten räcker långt som metod. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Det är vad vi har att förhålla oss till. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Sprayen kan användas på de flesta ytor. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.